222 2324iconmonstr-facebook-4-icon images gmail-icon

neděle 12. ledna 2014

PRG#11 GÓVINDA

Celkem nedávno (říjen 2013, ano tenhle článek potřeboval uležet) jsme navštívily Góvindu. Góvinda je vegetariánská restaurace v centru Prahy, konkrétně v Soukenické ulici. V Soukenické je i naše oblíbená indická restaurace, o které jsem psala asi před týdnem, článek zde.
Góvindu navštěvuji minimálně deset let, ale v poslední době dávám přednost jiným restauracím. Restaurace se nachází v prvním patře,v přízemí najdete obchod s doplňky. V době oběda si pravděpodobně nesednete, protože fronta bývá až na schodech. My jsme na oběd přišly trochu později, a tak jsme si mohly i sednout.

Vchod do Góvindy je přes nádvoří domu


V Góvindě to funguje tak, že si z tabule přečtete denní nabídku, která se skládá  z polévky, zeleninového chodu (sabdží), salátu a čatný. Poté máte na výběr ze dvou možností, a to Velké menu za 108,- + přídavky zdarma, nebo Malé menu za 96,-. My jsme si daly malé menu, které je i tak dost velké, a přikoupily jsme si ještě dezert, který je tak dobrý, že by jsme ho mohly jíst opravdu každý den. Na každém stolku najdete konev s citronovou vodou, která je zdarma.

Na každý den je připravené jiné menu, my jsme ochutnaly toto: polévka hrachová, sabdží- pečené cukety s dýní hokaido, brambory a mrkev ve smetanové omáčce, salát – čínské zelí, ředkvičky, okurky a kukuřice, čatný. Salát mi teda moc nechutnal, a hrachovou polévku také nemusím, ale jinak bylo jídlo dobré.
Nejlepší dezert, nejsem si jistá, ale myslím že má název Anvi. Cena  25,-. Dezert je ze smetany a karobu.

Jako přílohu si  můžete vybrat ze smažených zeleninových specialit, jako je třeba čapátí, papadám nebo  kofta a z nápojů můžete vybrat třeba ovocné a bylinkové čaje, kávu bez kofeinu nebo lasí.

Hodnocení je dnes za tři žaludky, jídlo není špatné, ale zase to není nic extra, ale pokud hledáte něco levného a rychlého, tak určitě doporučujeme. 


                                                                   Jak se tam dostanete ? 
Tramvaj číslo 14, 24, 5 - zastávka Dlouhá třída
nebo metrem - trasa B - Náměstí republiky- cca 4 minuty pěšky, na konci ulice Soukenická

Roza a Kája


Žádné komentáře:

Okomentovat