222 2324iconmonstr-facebook-4-icon images gmail-icon

pondělí 6. ledna 2014

FOODTRIP#6 BRITISH RANDOM

Tak tu máme fotoromán aneb další gastronomická lákadla, která zachytily naše fotoaparáty, mobily a tablety při naší předvánoční výpravě.
Začnem pěkně od podlahy a to v jeden krásný listopadový večer na tom nejkrásnějším místě, ruzyňském letišti. V Bille jsme ukořistily Kinder Maxi King, v tranziťáku vodu, kterou nám zabalili, abysme nevypadaly, že chcem do letadla pašovat jedy a hurá do letadla.
Přiletěly jsme před jedenáctou, vlak z letiště nám jel po půl dvanácté, času máme dost, rychle ještě do M&S Food! První euforie, že jsme zase zpátky vystřídal menší stres ve frontě na lístky na vlak, který jsme stihly jentaktak.
Chinatown a jejich pověstné kýčovité dorty, na které osobně absolutně nemám chuť a podezřívám je, že budou pěkně umělé + nádherná výzdoba snad každé druhé výlohy, aneb, co to je za ptáka, krůta?
M&M's World. Chodíme tam pokaždé a pokaždé neodolám a prostě si natočim vlastní směs z ohromných tubusů všech barev. Prostě 4 patra smilstva.
Nejkrásnější dorty v té nejkrásnější londýnské čtvrti, Chelsea!
Tradiční scones k snídani
Automat na Costa Coffee do každé sámošky! Chuťově stejné, cenově stejné, ale natočíte si ho sami! A to je přece zábava!
Hot & Tasty chicken tikka masala také do každé sámošky! Naši slabost pro indické jídlo znáte a tohle je ještě tak jednoduché, že prostě vlezete do Sainsbury's (něco jako Tesco), vezmete si to teplé z regálu a, např. jako my, to hned v autobuse sníte :D
Pryč z Londýna, hurá do Brightonu! Snídaně z M&S ve vlaku, mimochodem Soft bun byla výborná, škoda, že jí u nás neměli :(
V Brightonu jsme vychytaly to nejlepší počasí, sice byl konec listopadu, ale bylo to jako v létě. Kromě toho, že bylo o pár stupňů míň :D Všude smrděly ryby, tenhle maník loupal škeble, všichni byli strašně free a prostě to byla ta správná přímořská atmoška.
Na Pieru najdete kromě spousty atrakcí a hazardu taky občerstvení, my jsme se rozhodly pro vafle a jaké překvapení bylo, když na nás postarší prodávající vietnamčík začal mluvit česky! Británie má prostě ty nejlepší lidi, to mi nikdo nevymluví.
O tuhle nádheru jsem vás prostě nemohla připravit.
Zpátky do Londýna. Na Greenwichi jsme kromě nejlepšího trhu objevily také britský Candy Store. Britové mají očividně také potřebu dovážet spešl cukrovinky z USA. U nich se to akorát jmenuje Mr. Humbug (palec nahoru za název :D) a výběr maj teda mnohem lepší než český Candy Store. My jsme tam pořídily tradiční burákové máslo Reese's a to teda triumflo všechny ostatní másla! Je vážně dokonalý a strčí i moje oblíbený spencerovský do kapsy!
Gigantický automat Willyho Wonky na žvýkačky
Tímto se s Londýnem loučíme, dáváme mu 5 SRDÍČEK a doufáme, že nepřetrhnem naší každoroční šňůru a letos ho navštívíme znovu!
Kája a Roza

Žádné komentáře:

Okomentovat